ISABEL MARANT

I LOVE SWEDEN

…for many reasons! First of all, the people in Sweden are so kind. Maybe I’ve just been lucky, but every time I’ve gone there for a modeling job, for travels, or whenever I’ve met someone Swedish, people have just been extremely nice towards me. Second, is anyone from Sweden not good looking or beautiful? Seriously! And finally, what the post is all about; the menswear stores and brands they have in Sweden are just right up my alley. In my opinion, they’re just a little more daring when it comes to clothing compared to Danish brands – Maybe it’s just because I’m not your typical Scandinavian dresser, I feel that way?!

Since I’ve had a really big change in wardrobe, wearing clothes inspired by the vintage era, with actual vintage pieces, I’ve had difficulty finding items at home, here in Denmark. Though I love a lot of Danish brands, and I do feel like Danish fashion is a constant strong contender in competing with other international brands worldwide, my love for wide legged pants is a no show among them. (Could be me, who’s just not well educated, so if you do know some Danish brands that carries wide legged pants, feel free to leave a comment below 🙂 )

So what to do, when you want those wider pants?! I turn to Sweden. I’ve picked out three brands which are listed below. Each brand is not full of items I’m dying to buy, but they have selected pants that is both in a Scandinavian aesthetic, while also having that perfect high-waist wide look, which I feel is a classic elegant look, also wearable for work, for casual days, and embodies that old 1940’s way to dress.


These pants are really highwaist which I love. They’re also super light to wear (Have been perfect for the Danish heat wave we’ve had for weeks). They are a little bit big in size. I’m a size 50, and bought them in a size 50, but will have to go to a taylor and get them sewn in a bit. (No, I didn’t bother returning them to a different size, because frankly, I was just too lazy to return them, and wait for them to come back again 😛 ) You can actually get them 50% off right now!!

Shop them here

Shop them on SALE here 

Shop them on SALE here

Images from grandpastore.com

Shop them here

Shop them here

Shop them here

Shop them here

Images from ourlegacy.se

 

2 comments

 • asbjørn

  Personlig stil, er vel personlig? Altså, hvis man fulgte dig 1 år siden – så var din stil markant anderledes end nu, der var det sjældent vintage, men ofte nyt, nyt og atter nyt. Syntes det er friskt, at går vintage vejen men det skal også være (mangel på bedre ord) autentisk. Dengang i skolen nogen kommenterede ens tøj, der skiftede man måske stil bare for at please omgivelserne. Men, idet man bliver aldrig og mere bevidst om sin stil og person, bør man vel ikke skifte som vinden blæser? Vintage for dig, er måske en fase, ligesom når folk prøver veganer-diæten af, men vi når noget, er autentisk så føles det ikke som man prøver, hvis du forstår. Ifht. Råd om vidde bukser. Har du prøvet secondhand shops? Der er blandt andet Prag, og andre danske vintage shops, der sælger Fattigues, replica mmm millitærskoene samt army-jakkerne. Der kan du snildt få Svensker-stilen, hvis det er det som, er din præference. Endda ganske billigt uden at tage et smut til vores naboer. Læg dertil, at det er tøj der har levet og har historie i modsætning til alt det masse-producerede Bestseller, Sand og Mads Nørgaard tøj vi danskere har støttet uden at vide, at det dels brændes i massevis grundet masseproduktion samt sælges med skjult markedsføring i diverse modeblade som
  Euroman (detektor har et indslag om det i disse dage). Nuvel, mit ærinde var at sige, at det er fedt og miljø rigtigt, at du er gået vintage vejen men prøv at eksperimentere mere med hvad du kan lide fremfor at købe det i “udstillingsvinduet på en model, der er stylet”. Altså, i dit tilfælde ham svenskeren med Converse, fattique, army skjorte og charme-klud. Det er jo deres stil 1/1, hvorfor ikke selv implementere lidt til stilen og gør det din egen ditto? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristian Brandt

   Hej Asbjørn!
   Først og fremmest tak fordi du har fulgt med så længe – Det synes jeg både er ganske imponerende, men også noget jeg sætter virkelig stor pris på. Det håber jeg forsætter 🙂 Det er helt korrekt, at min stil har ændret sig 180 grader for nu halvandet års tid siden, ganske enkelt fordi jeg har fundet den stil som jeg føler mig helt og aldeles hjemme i. Jeg er enig i, at nogen går igennem faser (som så meget andet her i livet) og det kan da sagtens være at jeg en dag ikke bryder mig om stilen?! (Tvivler 🙂 ) Jeg har skiftet min stil mange gange i mine snart 32 år, så det er nu ikke noget nyt at jeg fandt en anden stil. Autencitet er vel, at man går i noget man oprigtig godt kan lide. Og det er altså, hånden på hjertet, tilfældet her!

   Jeg kender skam godt til PRAG i Aarhus, “So Ein Ding” og hvad de second hand shops nu ellers hedder, men jeg har personligt ikke fundet noget derinde endnu, som har fanget min interesse som Broadway & Sons har. Dermed ikke sagt, at de nævnte butikker (og andre for den sags skyld) har et rigtig fint udvalg, og mange fede ting. Der er lige kommet en ny en på Nørre Alle tror jeg – Den skal jeg lige have tjekket ud 🙂

   Du kunne rigtig godt tænke dig, at jeg ikke bare kopiere “ham svenskeren med Converse, fatique, army skjorte og charme-klud”, men implentere lidt selv til stilen. Men det synes jeg nu faktisk jeg gør. Jeg har ingen intention om at komme til at ligne Nathaniel, det vil aldrig kunne lade sig gøre. Den mand er i en liga for sig selv 🙂 Nathaniel og hans bror er jo 100% vintage, hvorimod jeg kombinere vintage items med skandinaviske tendenser. Det synes jeg også man godt kan se på de billeder og det tøj jeg går i på Instagram. Jeg tror da i hvert fald aldrig, at jeg har set Nathaniel i en Minimum frakke, eller rullekrave fra ASKET?! 🙂 Min garderobe er ganske stor, men det er jo i virkeligheden et ganske lille udsnit der er vintage – Stilen er måske, men de items jeg bruger, er egentlig ikke. Så i min optik, har jeg min egen. Men jeg er glad for, at du kan se en lighed mellem os, for i min verden, der er Nathaniel bare et stil ikon! (Jeg kan da lige tilføje, at Nathaniel og jeg har haft en snak om netop det, at der er bare er typer der kopiere en stil. Nate værdsætter faktisk, at jeg ikke bare går i det han går i, men netop tilføjer noget selv også – Om end han da godt kunne tænke sig, at jeg købte mere fra dem 😉 )

   Rigtig god weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ISABEL MARANT